ГоловнаПолітика

Аксьонов посварився з російським урядом

"Голову" Криму вирішили наказати.

Аксьонов посварився з російським урядом
Фото: www.facenews.ua

"Голова" Криму Сергій Аксьонов заявив, що Крим у 2015 році так і не отримав ані копійки з 15 млрд рублів, передбачених федеральною цільової програмою розвитку півострова. У відповідь в уряді Росії засумнівалися у професіоналізмі та якості роботи влади Криму.

Окрім нарікань на відсутність грошей, 18 грудня під час проведеного в Москві круглого столу "Крим та виклики для Росії. Розвиток в умовах санкцій" Аксьонов запропонував передати "владі" півострова повноваження щодо витрачання коштів федерального бюджету без узгодження з федеральними відомствами.

20 грудня російські інформагентства з посиланням на джерело повідомили, що ця заява Аксьонова про недофінансування викликала здивування у чиновників російського уряду.

Наголошують, що 18 вересня з Кримом і Севастополем "було укладено угоди і з федерального бюджету було перераховано 2,77 млрд рублів на проектування будівництва 139 об'єктів федеральної цільової програми".

"На цей момент із доведених субсидій органами влади цих регіонів (Криму і Севастополя, - ред.) контракти укладені лише на 308 млн рублів", - повідомило джерело "Интерфаксу".

"Професіоналізм і якість роботи регіональної влади викликають серйозну заклопотаність керівництва уряду", - наводяться слова співрозмовника агентства.

Мінекономрозвитку і Мінфін Росії повинні внести російському уряду пропозиції про покарання кримських чиновників.

Нагадаємо, раніше в мережу виклали документи про кримінальне минуле Аксьонова. У 1990-х Аксьонов мав прізвисько "Гоблін" і спочатку входив до злочинного формування "Греки", потім перейшов до організованого злочинного угруповання "Сейлем". Аксьонов пережив кілька замахів із боку конкуруючих угруповань і сам організовував убивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram