ГоловнаПолітика

Третину Будинку профспілок віддадуть фірмі заступниці міністра фінансів (оновлено)

"ITT-Нерухомість" вкладе 160 млн гривень у відновлення будівлі.

Третину Будинку профспілок віддадуть фірмі заступниці міністра фінансів (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Відновлювати Будинок профспілок буде компанія "ITT-Нерухомість". За це Федерація профспілок віддасть їй 32% від загальної площі будівлі.

Про це на прес-конференції сказав голова ФПУ Григорій Осовий.

"Термін робіт оцінюють у 18 місяців. Орієнтовна вартість робіт - близько 160 млн гривень, тієї частини будівлі, яка і далі належатиме ФПУ", - сказав він.

"ITT-Нерухомість" отримає 5,5 тис. кв. м.

"ITT-Нерухомість" входить у групу компаній "ITT". Провідною компанією групи є інвестиційна компанія "ІТТ-Інвест". Цю компанію з 2003-го по 2014 рік очолювала нинішня заступниця міністра фінансів Оксана Маркарова. Третина компанії належить чоловікові Маркарової - Данилові Волинцю, а решта - його партнерам: Сергію Міщенку, Зіновію Кузимківу і Оресту Папроцькому, повідомила сама Маркарова після того, як її звинуватили в бізнес-зв'язках із братами Клюєвими.

Згідно з умовами договору, "ITT-Нерухомість" сама знайде генерального підрядника для проведення робіт.

Як свідчать дані, розміщені на сайті "ITT-Нерухомість", у її активі - лише кілька значних реалізованих проектів. Зокрема: бізнес-центр "Нивки" класу В, де компанія проводила реконструкцію, будівництво центрального офісу одного з банків, переобладнання виробничого приміщення в торгові зали гіпермаркету "Ашан" на Петрівці. Загалом в управлінні компанії перебувають 60 тис. кв. м торговельних і комерційних площ. Побудовано 30 тис. кв. м. Ще 250 тис. кв. м перебувають у стадії проектування.

Оновлення. 20 грудня компанія надіслала на адресу LB.ua електронного листа, в якому вимагає вказати, що "ITT-Нерухомість" не належить і ніколи не належала Маркаровій, і загрожує судом. Усі інші факти, викладені в новині, компанія не оскаржує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram