ГоловнаПолітика

ЦВК скасувала рішення про розпуск 6 районних комісій у Кривому Розі

Низку постанов Криворізької комісії визнали такими, що суперечать законодавству

ЦВК скасувала рішення про розпуск 6 районних комісій у Кривому Розі
Фото: Сергей Нужненко

Центральна виборча комісія скасувала рішення Криворізького міськвиборчкому про припинення повноважень трьох районних комісій.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

"Повноважним складом Жовтневої, Дзержинської, Довгинцівської, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської районних у місті Кривому Розі виборчих комісій є склад цих комісій, сформований Криворізькою міською виборчою комісією до прийняття нею постанови від 30 листопада 2015 року №175", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, ЦВК скасувала і визнала такими, що суперечать законодавству, низку постанов Криворізької комісії. Зокрема - скаргу кандидата в мери міста від партії "Самопоміч" Юрія Мілобога на протиправні дії районних комісій, а також постанову про встановлення факту одноразового грубого порушення закону районними комісіями.

Нагадаємо, на виборах мера Кривого Рогу переміг Юрій Вілкул з перевагою в 752 голоси. Другим став Мілобог, який свою поразку не визнав, заявив про фальсифікації і звернувся до суду. Його позови в суді кілька разів відхиляли. У відповідь прихильники кандидата вже кілька неділь поспіль збирають численні мітинги.

30 листопада міськвиборчком у Кривому Розі припинив повноваження 6 райкомісій, а Дніпропетровський апеляційний суд ухвалив рішення про перерахунок голосів на шести виборчих дільницях.

10 грудня Верховна Рада не змогла призначити позачергові вибори мера Кривого Рогу на 27 березня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram