ГоловнаПолітика

Корбана знову ушпиталили із зали суду

Наступне засідання відбудеться 23 грудня

Корбана знову ушпиталили із зали суду
Фото: facebook.com/yevheniya.khudzik

Лідера партії "Укроп" Геннадія Корбана ушпиталили з Жовтневого районного суду Дніпропетровська, звідки він вмикався в режимі відеоконференції у засідання Печерського суду Києва, який розглядав клопотання про зміну йому запобіжного заходу.

Про це повідомила прес-секретар "Укропу" Євгенія Кравчук у Фейсбуці.

"У Корбана підвищився тиск, йому зробили кардіограму. Лікар швидкої допомоги заявив, що з такими змінами, які є на кардіограмі, пацієнтів шпиталізують. Адвокати заявили клопотання про продовження засідання без участі підозрюваного. Представники прокуратури не заперечували проти цього", - повідомила вона.

Однак, суддя вирішив, що засідання не може проводитися без участі підозрюваного і переніс його на 12:00 23 грудня.

Крім того, Кравчук повідомила, що адвокат Оксана Томчук заявила клопотання про зняття з Корбана електронного браслета, щоб можна було провести повноцінне обстеження і встановити діагноз. Це клопотання, за її словами, не розглянули.

Нагадаємо, 31 жовтня правоохоронці затримали Корбана за підозрою у створенні організованої злочинної групи, розкраданні коштів, викраденні людини і викраденні автомобіля. 2 листопада суд у Чернігові почав обирати йому запобіжний захід, але 3 листопада правоохоронці повторно затримали і відвезли підсудного до Києва для оголошення йому нового підозри у перешкоджанні виборчому процесу.

6 листопада суд помістив Корбана під домашній арешт і зобов'язав його носити електронний браслет спостереження до 1 січня 2016 року. Генпрокуратура наполягала на арешті підозрюваного.

У ніч на 7 грудня лідера "Укропу" ушпиталили в дніпропетровську клініку з підозрою на ішемічну хворобу серця. При цьому лікарі заявили, що електронний браслет, який Корбан зобов'язаний носити відповідно до рішення суду, заважає проведенню діагностичних процедур. 14 грудня Корбана виписали з лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram