ГоловнаПолітика

ЄС запевнив Порошенка в продовженні санкцій проти Росії

Рішення очікують сьогодні або завтра.

ЄС запевнив Порошенка в продовженні санкцій проти Росії
Петр Порошенко и Жан-Клод Юнкер
Фото: president.gov.ua

Європейська Рада прийме рішення про продовження санкцій проти Росії, повідомив Президент Петро Порошенко. Він зазначив, що отримав відповідну заяву від керівників Євросоюзу під час міні-саміту "Україна-ЄС", який відбувся вчора.

"Ми отримали тверді запевнення, що сьогодні або завтра на засіданні Європейської Ради ми отримаємо тверде рішення про продовження санкцій проти агресора, проти Російської Федерації, за тотальну неімплементацію положень Мінських угод на півроку", - сказав Порошенко під час спільної прес-конференції з генсеком НАТО, повідомляє прес-служба Президента.

Говорячи про атмосферу міні-саміту "Україна-ЄС", Президент зазначив, що його учасники загалом продемонстрували підтримку Україні.

Нагадаємо, спочатку планували, що посли країн-членів ЄС 9 грудня приймуть рішення щодо продовження економічних санкцій відносно Росії на півроку без обговорення. Однак низка країн виступила за обговорення на Європейській раді питання санкцій.

Термін дії економічних санкцій Євросоюзу проти Росії закінчується наприкінці січня 2016 року. Західні країни неодноразово заявляли, що продовження санкцій напряму залежить від виконання Мінських угод із врегулювання ситуації в Україні. Проте останнім часом у зв'язку з міграційною кризою, терористичною загрозою в Європі серед європейських країн з'явилися думки про те, що необхідно зміцнити співпрацю з Росією в боротьбі з ІДІЛ і з наміром завершити конфлікт у Сирії.

ЄС продовжив дію санкцій проти Росії на півроку 22 червня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram