ГоловнаПолітика

Чехи допоможуть довести до розуму БТР "Дозор-Б"

Офіційно йдеться про відповідність стандартам НАТО.

Чехи допоможуть довести до розуму БТР "Дозор-Б"
Фото: Макс Левин

Концерн "Укроборонпром" і чеська держкомпанія VOP підписали меморандум про співпрацю, в рамках якої заплановано приведення бронетранспортерів "Дозор-Б" до стандартів НАТО.

Меморандум було підписано в четвер представниками обох компаній на території Львівського бронетанкового заводу, що виробляє "Дозори", передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомив журналістів заступник директора "Укроборонпрому" Артур Херувимов VOP допоможе адаптувати низку характеристик українських бронетранспортерів.

"Ідеться про різницю в калібрах озброєння, в радіозв'язку й інших нюансах, в яких українське озброєння відрізняється від зброї країн НАТО. Також VOP допоможе в процесі сертифікації "Дозорів" у країнах Європи", - сказав він.

Херувимов зазначив, що доведення бронетранспортерів до стандартів НАТО розраховане як для ЗСУ, так і для експортного ринку.

Нагадаємо, напередодні навколо бронетранспортерів "Дозор-Б" вибухнув скандал. 28 листопада заступник міністра оборони генерал-лейтенант Ігор Павловський заявив, що БТР не пройшов випробування Міністерства оборони. За його словами, ходова частина броньовика виявилася невдалою: машина пройшла близько 8 тисяч кілометрів і частота поломок становила 4-5 на тисячу кілометрів. Перед цим гендиректор "Укроборонпрому" Роман Романов звинуватив Павловського в саботажі процесу прийняття на озброєння "Дозорів".

6 грудня прес-служба "Укроборонпрому" повідомила, що "Дозор-Б" пройшов державні випробування і рекомендований до прийняття на озброєння Збройних сил України, а 15 грудня - що Міноборони уклало контракт із Львівським бронетанковим заводом на виробництво бронемашин "Дозор-Б" для Збройних сил України. Перша партія "Дозорів" повинна надійти до військових навесні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram