ГоловнаПолітика

Червонозоряний проспект у Києві перейменовано на честь Лобановського

Загалом нові імена отримали 11 вулиць, площ і провулків.

Червонозоряний проспект у Києві перейменовано на честь Лобановського

Київрада на засіданні в четвер перейменувала 11 вулиць і провулків, назви яких пов'язані з комуністичним тоталітарним режимом.

Як повідомляють на сторінці Київради у фейсбуці, проспект Червонозоряний перейменовано на проспект Валерія Лобановського.

Площа Дружби народів СРСР стала Оболонською площею, а Ленінградська площа - Дарницькою.

Вулицю Андрія Бубнова перейменували на вулицю Маричанську, вулицю Картвелішвілі - на вулицю Володимира Покотила, вулицю Командарма Каменєва - на вулицю Петра Болбочана.

Вулиця Миколи Лікашевича тепер стала вулицею Івана Огієнка, Чапаєвське шосе перейменовано на провулок Віто-Литовський.

Провулок Радянський став провулком Владислава Заремби, провулок Володимира Ульянова - провулком Осіннім, провулок Івана Федька - провулком Якова Шульгіна.

Усі пропозиції перейменування пройшли громадські обговорення на єдиному веб-порталі територіальної громади в спеціальній рубриці Е-МІСТО й погоджені всіма профільними комісіями Київради.

Нагадаємо, 21 травня набули чинності закони про декомунізацію. Відповідно до одного з них, до топографічних назв, які потрібно перейменовувати, належать ті, в яких використано імена (псевдоніми) осіб, які займали керівні посади в комуністичній партії (від секретаря райкому і вище), вищих органах влади й управління СРСР, РРФСР, інших союзних або автономних республік, працівників органів держбезпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram