ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Депутатам представлять держбюджет-2016

Сьогодні Верховна Рада на позачерговому пленарному засіданні заслухає проект держбюджету-2016 і розгляне зміни до Податкового кодексу.

Про це йдеться в порядку денному роботи парламенту.

Депутати розглянуть постанови про процедуру ухвалення проекту державного бюджету на 2016 рік і пов'язаних із ним законопроектів, а також заслухає міністра фінансів Наталію Яресько, яка представить держбюджет-2016 (законопроект №3000), і розгляне зміни до Податкового кодексу для проведення податкової реформи (законопроект №3630).

Окрім того, заплановано розглянути урядовий законопроект №3628, яким запропоновано дозволити розкривати банківську таємницю за запитом Мінфіну для перевірки даних, які громадяни надали для оформлення соціальних виплат, а також обмежити граничний розмір максимальної пенсії з урахуванням надбавок на рівні 10,74 тис. гривень у 2016 році.

Також депутати мають намір розглянути законопроект Кабінету Міністрів №3629, яким запропоновано обмежити умови внесення змін до закону про держбюджет, і №3632 - про легалізацію казино, букмекерів і лотерей.

Нагадаємо, минулого четверга Кабінет Міністрів затвердив проект Податкового кодексу і базований на ньому проект державного бюджету на 2016 рік. За день до цього Національна рада реформ затвердила компромісні ставки податків, через які між Радою і Кабміном тривали запеклі суперечки. Консенсусу дійшли після того, як в Україну приїхав віце-президент США Джо Байден.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram