ГоловнаПолітика

Путін прокоментував обмін Єрофєєва й Александрова

Росія не відпустить усіх політв'язнів заради звільнення ГРУшників.

Путін прокоментував обмін Єрофєєва й Александрова
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін заявив, що можливий обмін росіян Євгена Єрофєєва й Олександра Александрова, яких затримали під час бою поруч із Луганськом, повинен бути рівноцінним.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналіста УНІАН Романа Цимбалюка під час прес-конференції в Москві, чи відпустять політв'язнів-українців Надію Савченко, Сергія Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва й інших.

"Ви назвали двох-трьох осіб, а потім довгий список, на кого ви хочете їх міняти. По-перше, обмін повинен бути рівноцінним. А по-друге, ми повинні спокійно це обговорити. Адже не секрет, що українська влада вважають тих, хто затриманий і перебуває на Донбасі, людьми, які підлягають обміну. А тих, кого утримують у в'язниці в Києві, вважають кримінальними злочинцями і виводять за рамки обміну", - сказав Путін.

При цьому він знову відмовився визнавати Єрофєєва й Александрова російськими кадровими військовими. "Ми ніколи не говорили, що там немає людей, які займаються певними рішеннями, у тому числі у військовій сфері. Але це не означає, що там присутні регулярні російські війська", - сказав Путін.

Нагадаємо, Україна звинувачує спецпризначенців у військовій діяльності, терористичній діяльності, незаконному перетині кордону, розвідці, диверсіях, а також у скоєнні теракту, внаслідок якого загинув сержант 92-ї бригади ЗСУ Вадим Пугачов.

Під час судового засідання 10 листопада Александров і Єрофєєв відмовилися визнати свою провину.

У Росії тим часом судять українку Надію Савченко за звинуваченням у вбивстві російських журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram