ГоловнаПолітика

Порошенко: продовження санкцій - єдиний спосіб змусити Росію виконати Мінські угоди

Президент привіз до Брюсселя додаткові докази недотримання РФ Мінських угод

Порошенко: продовження санкцій - єдиний спосіб змусити Росію виконати Мінські угоди
Петр Порошенко
Фото: Сайт Президента Украины

Президент Петро Порошенко під час спільної заяви для представників ЗМІ з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером заявив, що продовження обмежувальних заходів щодо Росії прямо пов'язане з повною реалізацією Мінських домовленостей.

Про це інформує сайт голови держави.

"Найближчим часом Європейський Союз ухвалить політичне рішення про продовження галузевих санкцій проти Росії, яке буде формалізовано, сподіваюся, до кінця тижня. Я вважаю, що це дуже важливо, тому що це єдиний інструмент мотивації Росії на реалізацію Мінських домовленостей в повному обсязі", - заявив Порошенко.

Голова держави повідомив, що для сприяння складній дискусії серед країн-членів ЄС привіз із собою низку додаткових доказів безперервного недотримання Росією Мінських угод, а саме: порушення територіальної цілісності, постачання військ, зброї та багато інших доказів.

Дональд Туск у своїй заяві зауважив, що політика ЄС щодо невизнання нелегальної анексії Криму і Севастополя є важливою, і економічні санкції проти Росії безпосередньо пов'язані з виконанням Мінських домовленостей. "Європа тримає свій курс. Україна повинна тримати курс реформ. І Росія повинна змінити свій курс" - заявив президент Європейської Ради.

Нагадаємо, в середу в Брюсселі проходить міні-саміт ЄС щодо України. На зустрічі обговорять не тільки питання безвізового режиму, введення ЗВТ з 1-го січня 2016 року, а й питання продовження санкцій проти РФ.

Як повідомлялося, на початку грудня голова МЗС Польщі Вітольд Вітковський заявив, що дискусії про відміну санкцій проти Росії не ведуться. Можливе скасування обмежувальних заходів залежить від виконання Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram