ГоловнаПолітика

Кабмін зажадав не розхитувати човен

Міністри відкинули звинувачення в корупції.

Кабмін зажадав не розхитувати човен
Фото: EPA/UPG

На сайті уряду з'явилася заява членів Кабінету Міністрів, в якій урядовці відкидають звинувачення в корупції.

Документ починається з переліку кроків, які робив і буде робити Кабмін, зокрема в боротьбі з корупцією. У цьому абзаці цікава обіцянка "додатково збільшити фінансування Антикорупційної прокуратури". (Раніше Президент Петро Порошенко повідомив, що уряд забув передбачити в проекті держбюджету на наступний рік фінансування цього органу, - ред).

"Такі дії Уряду, спрямовані на встановлення рівних правил для всіх, викликають шалений спротив олігархів. Вони, аби не поступитися своїм впливом на прийняття державних рішень, організували цинічну та брехливу антиурядову інформаційну кампанію. Останнім часом лунають заяви, в яких Уряд безпідставно звинувачується в корупції. Мета таких звинувачень – дестабілізувати ситуацію в країні та повернути олігархат до влади. Звинувачення проти Уряду є бездоказовими та не мають жодних підстав. Всі вони неодноразово були спростовані", - сказано в заяві.

Яким чином Михайло Саакашвілі, найрізкіший критик Кабмін, став знаряддям у руках олігархів, не пояснено. При цьому в заяві Саакашвілі непрямо згадано - зокрема його звинувачення на адресу голови МВС Арсена Авакова у створенні приватної армії.

"Політична дестабілізація в умовах російської агресії, окупації частини території України, безперервних військових дій на Сході нашої держави та заяви безвідповідальних політиків, які договорилися до того, що перетворили добровольчі батальйони на незаконні збройні формування, можуть призвести не лише до кризи, але й до втрати незалежності та державного суверенітету країни", - відзначають міністри.

Наступний абзац також присвячено губернатору Одеської області.

"Проте доля України абсолютно не цікавить цих політиканів. Їх цікавить лише власний піар та влада. Таким чином, вони хочуть уникнути політичної відповідальності та прикрити власну неспроможність на державних посадах", - сказано в заяві.

Завершується документ вимогою не розгойдувати човен - у кращих традиціях путінського режиму в Росії.

"Спроби розхитати державний «човен» відбуваються напередодні ухвалення таких важливих для долі країни законів, як Державний бюджет на 2016 рік та Податковий кодекс України, які вкрай необхідні для забезпечення соціально-економічної стабільності під час проведення реформ в країні. Ми звертаємося до усіх політичних сил коаліції, які спільно несуть відповідальність за наш Уряд, із закликом до конструктивної роботи над Державним бюджетом України та Податковим кодексом", - зазначає Кабмін.

Нагадаємо, вчора Президент, прем'єр і спікер парламенту виступили зі спільною заявою про те, що Арсеній Яценюк залишається на чолі Кабміну.

Цьому передував скандал на засіданні Нацради реформ, коли Саакашвілі посварився з Аваковим. Раніше одеський губернатор неодноразово звинувачував Яценюка в корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram