ГоловнаПолітика

Знайдено архів Януковича

Слідчі виявили оригінали документів на майно колишнього президента.

Співробітники правоохоронних органів виявили архів колишнього президента України Віктора Януковича. Про це повідомив на засіданні Кабміну міністр внутрішніх справ Арсеній Аваков.

"У наших руках один з найбільших архівів Януковича. Це оригінали документів на Межигір'я, оригінали документів МАКО, це особисті документи Януковича - від пенсійного посвідчення і закінчуючи всім іншим, обігові рахунки низки компаній, зокрема зарубіжних", - сказав він.

Фото: facebook.com/arsen.avakov.1

"Учора слідчі на одній із приватних квартир провели обшук. Під час обшуку вилучено значну частину архіву "Сім'ї". У тому числі вилучено печатки понад 330 офшорних фірм, банківські документи, які викривають злочинні схеми, особисті документи колишнього президента, а також документацію в оригіналах про придбання "Межигір'я", на земельну ділянку і будинок, на квартиру на Оболонській набережній, машиномісця за різними адресами Києва, земділянку більш ніж 5 га в селі Нові Петрівці і багато іншого", - розповів заступник голови Національної поліції Олександр Вакуленко.

Фото: facebook.com/arsen.avakov.1

Зараз слідчі разом із Генпрокуратурою працюють на тим, щоб документи можна було використовувати в кримінальному процесі проти Януковича.

Заступник голови ДФС Сергій Белан своєю чергою доповів про блокування низки рахунків, які можуть бути пов'язані з колишнім президентом.

Фото: facebook.com/arsen.avakov.1

Нагадаємо, що Янукович увійшов у топ-15 корупціонерів за версією Transparency International.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram