ГоловнаПолітика

У житомирській їдальні знайшли півтори тисячі армійських сухпайків

Продовольчі пайки якимось чином придбав місцевий підприємець.

У житомирській їдальні знайшли півтори тисячі армійських сухпайків
Фото: zhitomir.info

Національна поліція почала кримінальне провадження у зв'язку з виявленням у Житомирі 1,5 тис. сухпайків із маркуванням Міністерства оборони.

Попередня правова кваліфікація - ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу, повідомлено на сайті головкому поліції в області.

14 грудня у відділення поліції звернулися громадські активісти та помічник народного депутата з повідомленням, що в їдальні навчального закладу обласного центру продають продовольчі пайки з маркуванням Міністерства оборони. З місця події вилучено 300 ящиків (1,5 тис. пакетів).

Інформація про наявність у їдальні продовольчих пакетів підтвердилася. Усі вони з маркуванням військової частини Вінницької області.

Зараз поліція з'ясовує, яким чином сухпайки потрапили в їдальню. Це приміщення орендує приватний підприємець, житель Житомирського району. На час події чоловік відмовився давати пояснення, у тому числі щодо походження продовольчих пайків.

Місцеве видання zhitomir.info уточнює, що сухпайки знайшли в їдальні Житомирського торгово-економічного коледжу, який розташований на вул. Черняховського. Про торгівлю сухпайками активістів повідомили учні коледжу.

Директор коледжу пояснив, що приміщення їдальні здає в оренду регіональне відділення Фонду держмайна України. З 10 лютого 2014 року їдальню і підсобні приміщення орендує приватний підприємець Табенський Олександр Валентинович.

Знайдені сухпайки Міністерство оборони закупило 2015 року. Також у їдальні виявили армійські намети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram