ГоловнаПолітика

Польша відправить в Україну радників з децентралізації

Країни домовилися активізувати діалог про історичне примирення.

Польша відправить в Україну радників з децентралізації
Фото: president.gov.ua

Польща допоможе Україні у проведенні децентралізації, повідомив Президент Петро Порошенко після зустрічі з польським колегою Анджеєм Дудою.

"Ми напрацювали спільні підходи в багатьох проектах... Передусім йдеться про допомогу в імплементації реформи в частині децентралізації України", - сказав він.

За словами Порошенка, Польща має намір надати Україні допомогу у вигляді радників при Кабінеті Міністрів і при органах місцевого самоврядування, а також організувати тренінги в Польщі для українських службовців.

Крім того, країни домовилися про інтенсифікацію діяльності консультаційного комітету при президентах двох країн.

"Ми говорили про значну інтенсифікацію консультаційного комітету при президентах, і ми хотіли б, щоб зустріч цього комітету відбулася після Нового року", - сказав Дуда.

За його словами, комісія може стати дискусійним форумом про культурні й історичні питання.

У цьому контексті співпрацю між інститутами національної пам'яті Польщі та України вирішено активізувати.

"Ми активно вітаємо активізацію співпраці між українським і польським інститутами національної пам'яті", - сказав Порошенко.

Крім того, Порошенко зазначив, що обидві сторони готові до діалогу про всі сторінки спільної історії. За його словами, цей діалог відбуватиметься в рамках консультативного комітету.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда проводить свій перший офіційний візит в Україну. Його обрали головою держави в травні, він заступив на посаду в серпні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram