ГоловнаПолітика

Начальника міліції Києва Терещука звільнено на прохання Деканоїдзе (оновлено)

Голова Нацполіції звернулася до міністра внутрішніх справ Авакова

Начальника міліції Києва Терещука звільнено на прохання Деканоїдзе (оновлено)
Александр Терещук
Фото: МВД

Керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням звільнити начальника Головного управління поліції в Києві Олександра Терещука.

Про це вона написала у своєму мікроблозі в Twitter.

"Я подала документи міністрові про звільнення пана Терещука з посади начальника ГУ НП Києва. Сподіваюся на підтримку на всіх рівнях", - написала вона.

Оновлення. Через деякий час після цього Аваков через Фейсбук повідомив, що прохання Деканоїдзе буде виконано.

"Начальник Київського поліцейського главку генерал Терещук звільнений з посади, на основі подання Хатії Деканоїдзе. Як і звільнені від своїх посад низка високопоставлених співробітників главку Києва, які не пройшли атестацію. Нічого особистого", - написав він.

Нагадаємо, Терещук із липня 2014-го по червень 2015 року очолював міліцію Києва і був звільнений відповідно до закону "Про очищення влади". 3 липня Президент Петро Порошенко видав указ, яким постановив не застосовувати люстрацію до генерал-майора міліції Олександра Терещука.

Терещук потрапив під люстрацію, оскільки в період президентства Віктора Януковича займав високі посади в міліції. З березня 2010-го по червень 2012 року працював начальником Голосіївського райуправління ГУМВС у Києві. З червня 2012-го по листопад 2012 року був начальником Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків у МВС. Із листопада 2012-го очолював Управління МВС України у Волинській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram