ГоловнаПолітика

Полторак обговорив співпрацю з міністрами оборони Естонії, Литви, Латвії та Польщі

Військові Східної Європи засудили агресію Росії проти України

Полторак обговорив співпрацю з міністрами оборони Естонії, Литви, Латвії та Польщі
Фото: Юрий Михайлов

Міністр оборони України Степан Полторак у Києві провів зустріч із міністрами оборони Естонії, Литви, Латвії та Польщі. Про це повідомляє агентство УНІАН.

За словами Полторака, основним із-поміж обговорюваних питань було поглиблення співпраці між країнами в оборонній сфері, підготовка фахівців оборонного відомства, підрозділів, проведення спільних навчань.

"У нас є серйозні домовленості та нові пропозиції з цього приводу. Я переконаний у тому, що ті домовленості, яких ми сьогодні досягли, дадуть можливість значно збільшити боєздатність України, отримати досвід, і наступний, 2016 рік, повинен бути для нас дуже плідним і корисним", - зазначив міністр оборони України.

Також він поінформував про домовленість із міністрами оборони Литви і Польщі продовжити роботу спільної українсько-польсько-литовської бригади "ЛитПолУкрбриг". "Десь з початку року ми урочисто відкриємо програму і приступимо до практичної підготовки цієї бригади", - зазначив голова українського оборонного відомства. За його словами, 18 офіцерів Збройних сил України вже працюють у спільному штабі, де проводять злагодження.

Як зазначив Полторак, міністри оборони Польщі та країн Прибалтики засудили агресію Росії проти України, а також висловили підтримку українському народу "в боротьбі за свою незалежність, у бажанні європейської інтеграції та прагненні вступити в Альянс".

Нагадаємо, 7 грудня в штаб-квартирі НАТО міністр оборони Степан Полторак зустрівся з Верховним представником ЄС із закордонних питань і політики безпеки Федерікою Могеріні. Під час зустрічі сторони підписали Адміністративну угоду між Міністерством оборони України та Європейським оборонним агентством. Головна мета угоди - максимально визначити сфери спільних інтересів, в яких згодом буде налагоджуватися співпраця між Україною та країнами ЄС.

Як повідомляли раніше, військові інструктори США, Канади, Великобританії та Литви розпочали програму навчання підрозділів Збройних сил України. Курс триватиме до березня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram