ГоловнаПолітика

Адвокат Савченко сподівається, що її обміняють на ГРУшників

Усі процесуальні можливості для цього є, переконаний захисник

Адвокат Савченко сподівається, що її обміняють на ГРУшників
Фото: EPA/UPG

Адвокат української льотчиці, народного депутата Надії Савченко Марк Фейгін сподівається, що її обміняють на офіцерів Головного розвідувального управління (ГРУ) збройних сил РФ Олександра Александрова та Євгенія Єрофєєва.

Про це Фейгін заявив в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Я думаю, їх і поміняють. По-перше, вже є така практика. Ви бачили, що Старкова, офіцера російської армії, затриманого на території України і засудженого на 14 років, обміняли на "Рахмана". Тобто сам по собі такий механізм можливий. По-друге, процесуальні можливості для цього теж є. Європейська конвенція про видачу дозволяє після винесення вироку відправити Савченко відбувати покарання в Україні, а Єрофєєва й Александрова (якщо їх буде засуджено українським судом) - за запитом Москви в Росію. Це можливий механізм обміну. Ніяких перешкод для цього немає", - зазначив адвокат.

Він також розповів, що є ще одна можливість повернути Савченко в Україну - для цього необхідно подати прохання про помилування на ім'я президента РФ Володимира Путіна.

"Є можливість просити про помилування, але потрібно, щоб таке прохання подала сама Савченко, а вона категорично відмовляється звертатися до Путіна. Відтак ця можливість менш імовірна саме через упертість самої Надії Вікторівни", - додав Фейгін.

Нагадаємо, у вересні українське МЗС допустило обмін російських військових на українських політичних в'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram