ГоловнаПолітика

Україна закликала ООН вжити заходів для припинення російської агресії

Агресія РФ проти України є грубим порушенням основ міжнародного права

Україна закликала ООН вжити заходів для припинення російської агресії
Фото: twitter.com/PavloKlimkin

Україна закликає країни-члени Організації Об'єднаних Націй вимагати від Росії негайного припинення агресії щодо країни.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ з нагоди 41-ї річниці резолюції Генасамблеї ООН "Визначення агресії".

"Українська сторона закликає країни-члени ООН вимагати від Росії негайного припинення актів агресії проти нашої держави, виведення збройних сил РФ з території України, припинення порушення повітряного, морського і сухопутного кордонів, припинення поставок зброї і військової техніки бойовикам-найманцям терористичних організацій, скасування будь-яких актів, спрямованих на легалізацію незаконної анексії Кримського півострова, і його деокупації", - йдеться в заяві МЗС.

Зазначається також, що агресія Росії проти України, в тому числі надання підтримки бойовикам на Донбасі, є грубим порушенням основ міжнародного права і безпеки і тягне за собою міжнародно-правову відповідальність держави-агресора.

МЗС вважає, що спільним завданням України та країн-членів ООН має залишатися забезпечення надійного миру і безпеки та недопущення таких актів агресії в майбутньому.

Нагадаємо, у жовтні Україну обрали непостійним членом Радбезу ООН на 2016-2017 роки. За словами президента Петра Порошенка, обрання України до цього органу допоможе повернути Крим і Донбас. Також, за його словами, Україна боротиметься проти зловживання правом вето постійними членами Радбезу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram