ГоловнаПолітика

Кабмін оприлюднив заяву щодо інциденту за участю Барни

Міністри визнали напад результатом антиурядової кампанії.

Кабмін оприлюднив заяву щодо інциденту за участю Барни
Фото: EPA/UPG

Уряд оприлюднив на своєму сайті заяву у зв'язку з інцидентом за участю нардепа Олега Барни і прем'єра Арсенія Яценюка.

Підписи під заявою поставили члени Кабміну на позачерговому засіданні в п'ятницю. Окрім цього питання, уряд затвердив розпорядження про призначення членів Національного агентства з питань запобігання корупції.

"Ми вважаємо, що те, що відбулося у Верховній Раді, безумовно, грає на руку Кремлю і стає знаряддям в інформаційній війні російських окупантів і пропагандистів проти нашої країни", - сказано в заяві.

Фото: kmu.gov.ua

Водночас, йдеться в документі, "інцидент, який стався, є не тільки зухвалістю однієї особи, а прямим наслідком антиурядової кампанії, яку спостерігаємо вже протягом тривалого часу".

"У зв'язку з цим ми закликаємо парламентську коаліцію до усвідомлення національної відповідальності, а також недопущення дій, які здатні зруйнувати крихку політичну стабільність у країні. Як би не було важко сьогодні втілювати реформи і крок за кроком відроджувати українську економіку, уряд працює як одна команда і підтримує дії прем'єр-міністра України", - наголошено в заяві членів уряду.

Нагадаємо, вранці Барна спробував винести на руках Яценюка з трибуни Верховної Ради. Фракція БПП після цього виключила депутата зі свого складу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram