ГоловнаПолітика

Порошенко визнав непарламентською поведінку Барни

При цьому президент згадав фронтові заслуги депутата

Порошенко визнав непарламентською поведінку Барни
Фото: twitter.com/radio24_ua

Президент Петро Порошенко підтримує рішення фракції «БПП Солідарність» у Верховній Раді про виключення народного депутата Олега Барни.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками громадськості, органів державної влади та вченими, присвяченої створенню Ради з питань національної єдності, повідомляється на сайті президента.

Порошенко вважає, що Барна продемонстрував непарламентську поведінку стосовно прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. На переконання президента, такі вчинки представників влади не повинні залишатися без уваги і вимагають відповідної реакції.

"Є позиція президента, прем'єр-міністра, повага до держави", - сказав президент.

"Я підтримую рішення фракції про виключення. Якщо не демонструвати такий стиль поведінки щодо таких вчинків, то всі розмови про єдність будуть нещирими. Це свідчить про те, що і в парламенті, і у фракції є здоровий глузд", - додав Порошенко.

За його словами, останнім часом країна, її громадяни доклали багато зусиль для збереження цілісності держави, тому "незважаючи на заслуги Олега Барни, який пройшов фронт, був поранений", його сьогоднішні дії не повинні залишатися без уваги.

"Нам не можна допустити нікому розхитати країну, не можна поставити під сумнів нашу єдність. Ми дуже багато зробили для того, щоб зберегти демократію", - додав президент.

Тим часом нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко повідомив, що Порошенко погодився зустрітися з фракцією прем'єра у п'ятницю о 22:00 в Адміністрації президента. Крім інциденту за участю Барни, обговорюватимуть пакет законів для податкової реформи і бюджет на 2016 рік.

Нагадаємо, вранці Барна спробував винести на руках Яценюка з трибуни Верховної Ради. Фракція БПП після цього виключила депутата зі свого складу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram