ГоловнаПолітика

Стець: на 70% території Донбасу відновлено мовлення українських каналів

Канали здійснюють мовлення безпосередньо в епіцентрі конфлікту.

Стець: на 70% території Донбасу відновлено мовлення українських каналів
Фото: 24tv.ua

Міністерству інформації вдалося відновити мовлення українських телеканалів і радіостанцій на 70% території Донбасу.

Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець.

"Навіть у зонах «білих плям» - де ми не можемо поставити передавачі чи через перманентні обстріли, чи через особливості рельєфу, чи з іншої якоїсь причини - там проблему вирішено по-іншому. Там ми встановили близько 180 супутникових антен. На які теж держава не витратила жодної копійки", - розповів Стець.

"Я особливо пишаюся тим, що сьогодні на Донбасі можна побачити програми Громадського ТБ Донбасу, Сергія Гармаша", - додав також він.

Разом з тим, відповідаючи на запитання, міністр визнав наявність проблем із мовленням у Волновасі, де на 4 українські телеканали припадають 11 російських і 5 каналів ДНР, а FM-мережа повністю російська. Але при цьому Стець зазначив, що до утворення міністерства не були жодного україномовного каналу.

"Під час створення міністерства одним із чотирьох завдань, що стояли переді мною, було відновлення їхнього мовлення. Саме відновлення. Тому що - зрозумійте правильно - стояти щитом, не допускаючи на територію України сигнали телеканалів «ДНР», «ЛНР» - не моя функція, технічно це просто неможливо. Це все одно, що вимагати від міністра АПК не в Україні зерно вирощувати, а знищувати замість цього російські поля; від міністра інфраструктури - не відновлювати дороги в Україні, а руйнувати їх у Росії. Це - абсурд. Зрозуміло, що міністерство, у складі якого 19 осіб, причому семеро з них - юристи, не може цього робити", - резюмував Стець.

Докладніше читайте в повному тексті інтерв'ю "Юрій Стець: «Порохоботи - це примітивно, паскудно, нецікаво і негідно»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram