ГоловнаПолітика

МЗС України засудило візит польського євродепутата в окупований Крим

Стосовно Корвіна-Мікке ще у 2014 році вживали відповідних обмежувальних заходів

МЗС України засудило візит польського євродепутата в окупований Крим
Януш Корвин-Микке
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ України засуджує візит депутата Європейського парламенту від Польщі Януша Корвіна-Мікке в окупований Росією Крим.

Про це заявила речник МЗС Мар'яна Беца, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Візит депутата Європарламенту від Польщі Корвіна-Мікке в окупований Крим здійснено з порушенням норм міжнародного права і встановленої законодавством України процедури відвідування іноземними громадянами тимчасово окупованій території", - сказала Беца.

Вона також зазначила, що стосовно цього громадянина Польщі ще у 2014 році вживали відповідних обмежувальних заходів. У зв'язку з останнім його візитом Київ також висловив польській стороні свою стурбованість і офіційну позицію.

"Ми вкотре закликаємо всіх іноземних громадян поважати суверенітет і територіальну цілісність України, а також чітко дотримуватися встановленого порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію", - підкреслила спікер МЗС.

Нагадаємо, Корвін-Мікке відвідав анексований РФ півострів Крим. Він зустрівся з так званою "владою" півострова. А згодом у своєму Facebook він написав, що "дав багато інтерв'ю російським каналам" і його "добре прийняли в Сімферополі".

Корвін-Мікке є консервативним лібералом і очолює одну з правих польських партій - KORWiN. На останніх парламентських виборах у Польщі його партія зазнала поразки і не пройшла до парламенту. Його часто називають "проросійським політиком". Він також відомий своїми скандальними висловлюваннями і вчинками. Наприклад, під час дискусії в Європейському парламенті він назвав біженців з Близького Сходу "людським сміттям". Він також заявляв, що став євродепутатом, щоб "розвалити ЄС зсередини".

Наприкінці жовтня 2015 року глава Європарламенту оштрафував Корвіна-Мікке за нацистське вітання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram