ГоловнаПолітика

Резніченко: у ДніпроОДА з'явилося "Єдине вікно" для оформлення землі бійцям АТО

Для отримання ділянки атошнику треба буде прийти до клерків лише двічі

Резніченко: у ДніпроОДА з'явилося "Єдине вікно" для оформлення землі бійцям АТО
Фото: petropavl-rn.dp.gov.ua

Дніпропетровська область спростила процедуру одержання земельних ділянок бійцями АТО, відкривши "Єдине вікно", повідомив глава ОДА Валентин Резніченко. Таку систему область ввела першою в Україні.

"Майже кожен другий відвідувач Центру допомоги АТО консультується з оформлення земельних ділянок - процедури вкрай трудомісткої і заплутаної. Тепер система працюватиме по-новому. Керує роботою учасник АТО, він готовий внести свіжі ідеї у спрощення цього процесу", - цитує Резніченка прес-служба ОДА.

Раніше боєць мусив з десяток разів носити документи з однієї держструктури в іншу, на що витрачав у кращому разі півроку. Завдяки "Єдиному вікну" цей час скоротиться вдвічі.

"Кожен держорган, куди приходив боєць, діяв у межах своєї компетенції. Потім атошник забирав документи і йшов у наступний. Тепер такого не буде. Людина може звернутися в «Єдине вікно» і в одному місці подати всі документи. Заявника телефоном повідомляють, на якій стадії перебуває вирішення його питання", - розповів Резніченко.

Бійцеві треба буде навідатися в "Єдине вікно" двічі: подати заявку і забрати готовий пакет документів на земельну ділянку. Надалі готові документи демобілізовані отримуватимуть у Центрі допомоги учасникам АТО у своєму місті чи районі.

Для оформлення ділянки в "Єдине вікно" слід приходити з паспортом, ідентифікаційним кодом, посвідченням учасника бойових дій або довідкою про участь у АТО. Адреса: вул. Комсомольська, 52, 2 поверх, 214 каб. Телефон: 742-70-96.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram