ГоловнаПолітика

Савченко попросила адвокатів не оскаржувати її вирок

Апеляції на вирок українській льотчиці не буде

Савченко попросила адвокатів не оскаржувати її вирок
Фото: EPA/UPG

Українська льотчиця, депутат Верховної Ради Надія Савченко не має наміру оскаржувати вирок, який винесе їй Донецький міський суд Ростовської області.

Про це повідомив адвокат Савченко Ілля Новиков, передає "Інтерфакс-Україна".

"Савченко дала нам чіткі інструкції з приводу того, що апеляції на вирок не буде. Вона не буде давати російському правосуддю шанс передумати, причина проста - вона цього не заслужила. Це буде останній суд над нею в Росії", - сказав Новиков.

Нагадаємо, в Росії Савченко звинувачують у вбивстві двох журналістів у Луганській області. Як заявлено у справі, льотчиця, яка служила в добровольчому батальйоні "Айдар", 17 червня 2014 року передала товаришам по батальйону координати для артилерійського обстрілу, в результаті якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин. Також у справі стверджують, що надалі Савченко незаконно проникла на територію Росії, де і була затримана.

Насправді Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, під час якого загинули Корнелюк і Волошин, і була незаконно вивезена до Росії, де проти неї сфабрикували справу.

Савченко перебуває під вартою з липня 2014 року. Термін її арешту продовжили до 16 січня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram