ГоловнаПолітика

Порошенко незадоволений результатами боротьби з корупцією

Президент провів засідання Нацради з антикорупційної політики

Порошенко незадоволений результатами боротьби з корупцією
Заседание Нацсовета по антикоррупционной политике
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів друге засідання Національної ради з питань антикорупційної політики.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

Голова держави зазначив, що його поки не задовольняють результати боротьби з корупцією, але "з перших днів наступного року прості українці повинні їх відчути".

"Нібито рухаємося, нібито прогрес, нібито чогось уже досягли. Ні, підкреслюю - ми тільки створюємо інституційну структуру, створюємо передумови для невідворотності покарань. Самих покарань і самих результатів, незважаючи на те, що кожен день, ну, принаймні, щотижня, чиновників затримують за хабарі, за які повинні бути ув'язнені ... результати поки що мене не задовольняють", - заявив Порошенко.

Говорячи про перші конкретні результати боротьби з корупцією, Президент нагадав, що вчора на хабарі в розмірі $250 тис. Служба безпеки затримала чиновника Держекспортконтролю.

"За один папірець, лише за право підписання папірці. У кого? В оборонних підприємств. Це не просто корупція - це мародерство", - заявив Порошенко.

Президент також акцентував увагу на тому, що під час візиту віце-президента США Джо Байдена було оголошено про допомогу США в боротьбі з корупцією. Він також додав, що "левова частка" з тих 190 млн доларів, які були виділені як додаткова технічна допомога, підуть на допомогу в створенні ефективних правоохоронних та антикорупційних органів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram