ГоловнаПолітика

Рада не змогла призначити позачергові вибори мера Кривого Рогу

Також нардепи не прийняли постанову щодо звіту ТСК

Рада не змогла призначити позачергові вибори мера Кривого Рогу
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада не змогла призначити позачергові вибори мера Кривого Рогу на 27 березня 2016 року і закрила вечірнє засідання.

Під час першого сигнального голосування законопроект №3616 набрав тільки 203 голоси, а під час другої спроби - 216 голосів.

Також депутати не змогли схвалити постанову тимчасової слідчої комісії з виборів у Кривому Розі. За повернення до законопроекту проголосували лише 219 нардепів. Рішення прийнято не було.

Спікер парламенту Володимир Гройсман запросив фракції на консультації і закрив засідання

.

"Оскільки зараз немає розуміння в цьому питанні і нам не вистачає кількості необхідних голосів для прийняття позитивного рішення, але ми його вже обговорили. Ми проведемо додаткові консультації. Хочу ще раз наголосити, що ми повинні знайти можливості для прийняття рішення та зняття цього напруження, що є. Тому я закликаю всі політичні сили до пошуку компромісу для 226 голосів", - сказав він.

Нагадаємо, 9 грудня тимчасова спеціальна комісія Ради з розслідування фальсифікацій на виборах у Кривому Розі встановила наявність порушень під час другого туру виборів міського голови і рекомендувала призначити перевибори. 7 грудня Криворізький міськвиборчком прийняв звернення до парламенту з проханням призначити нові вибори в місті.

На виборах мера Кривого Рогу виборчком визнав переможцем Юрія Вілкула з результатом 89 209 виборців. Другим став кандидат від "Самопомочі" Юрій Мілобог із відривом 752 голоси. 18 листопада Вілкул навіть вступив на посаду мера. Однак Мілобог поразки не визнав, заявив про фальсифікації і звернувся до суду. Його позов про перерахунок голосів на низці дільниць 30 листопада задовольнив апеляційний суд. Втім перерахунок досі не почали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram