ГоловнаПолітика

"Самопоміч" відмовилася голосувати в Раді, вимагаючи перевиборів в Кривому Розі

Єгор Соболєв звинуватив БПП у зриві домовленостей.

"Самопоміч" відмовилася голосувати в Раді, вимагаючи перевиборів в Кривому Розі
Фото: www.dyvys.in

Фракція "Самопоміч" не голосуватиме у Верховній Раді за жоден законопроект, поки парламент не розгляне призначення перевиборів у Кривому Розі.

Про це повідомив член фракції Єгор Соболєв із трибуни парламенту.

За його словами, вранці коаліція домовилася, що проект постанови про призначення повторних виборів мера Кривого Рогу розглянуть у парламенті в четвер.

Однак, як повідомив Соболєв, найбільша фракція "Блок Петра Порошенка" зараз зриває домовленості. БПП не делегує свого представника у список співавторів відповідного проекту постанови.

Нагадаємо, 9 грудня тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради з розслідування фальсифікацій на виборах у Кривому Розі встановила наявність порушень під час другого туру виборів міського голови і рекомендувала призначити перевибори. 7 грудня Криворізький міськвиборчком прийняв звернення до Верховної Ради з проханням призначити нові вибори в місті. Вранці в четвер рада коаліції домовилася, що постанову про перевибори мера Кривого Рогу буде розглянуто в парламенті. Вибори передбачалося призначити на 27 березня 2016 року.

На виборах мера Кривого Рогу виборчком визнав переможцем Юрія Вілкула з результатом 89 209 виборців. Другим став кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог із відставанням на 752 голоси. 18 листопада Вілкул навіть заступив на посаду мера. Однак Милобог поразки не визнав, заявив про фальсифікації і звернувся до суду. Його позов про перерахунок голосів на низці дільниць 30 листопада задовольнив апеляційний суд. Втім, перерахунок досі не почався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram