ГоловнаПолітика

Плотницький повідомив, що гумконвоїв з РФ більше не буде

"ЛНР" "відлучають від грудей"

Плотницький повідомив, що гумконвоїв з РФ більше не буде
Фото: EPA/UPG

Ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький повідомив, що Росія більше не направлятиме на окуповані території Донбасу гуманітарні конвої.

Офіційний інформресурс сепаратистів "Луганский информационный центр" публікує цитати Плотницького з виступу на телебаченні 9 грудня.

"Щоб було зрозуміло всім - коли дитині вже півтора року, як нашій республіці, то, напевно, пора відлучати її від грудей і від того поняття, що таке гуманітарна допомога в принципі", - сказав він, відповідаючи на запитання про перспективи надання Росією гуманітарної допомоги "ЛНР" у 2016 році.

"Тому що це все-таки лягає на плечі наших братів дійсно важким вантажем, тим більше, ви знаєте, що зараз ситуація у світі дуже важка - нова світова криза, ніхто цього не приховує, плюс економічні санкції, і вони (РФ, - ред.) досить нам допомагали сильно, як родичі", - додав Плотницький.

Нагадаємо, 26 листопада на Донбас заїхав 45-й за рахунком російський гумконвой. Росія направляє колони з гуманітарною допомогою з серпня минулого року. За цей час в Україну заїхали близько 5 тисяч вантажівок. Усі гумконвої перетнули кордон України незаконно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram