ГоловнаПолітика

Порошенко започаткував День поліції

4 серпня 2016 року Україна відзначить нове свято

Президент Петро Порошенко підписав три укази, пов'язані з розвитком Національної поліції України. Один із них започатковує нове свято - День Національної поліції України.

Починаючи з 2016 року, це свято відзначатиметься 4 серпня — у день підписання президентом закону України «Про Національну поліцію». При цьому День міліції більше в Україні не відзначатиметься.

Крім цього, президент підписав указ «Про символіку Національної поліції України», яким затвердив емблему, прапор Національної поліції України та порядок їхнього використання.

Емблемою Національної поліції України є срібна (біла) восьмикутна промениста зірка, у центрі якої розміщено зображення малого державного герба України.

Емблема поліції
Фото: president.gov.ua
Емблема поліції

Прапором Національної поліції України є прямокутне полотнище темно-синього кольору, у центрі якого розміщено емблему Національної поліції України.

Прапор поліції
Фото: president.gov.ua
Прапор поліції

Крім цього, цим указом затверджено зразок службового прапора територіального органу, науково-дослідної установи Національної поліції України.

Службовий прапор поліції
Фото: president.gov.ua
Службовий прапор поліції

Також глава держави підписав Указ «Про перелік посад, що можуть бути заміщені поліцейськими у державних органах, установах і організаціях» з переліком посад у центральному апараті та структурних підрозділах Міністерства внутрішніх справ і установах та організаціях, що належать до сфери управління МВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram