ГоловнаПолітика

У Раді домовилися призначити перевибори в Кривому Розі

Проект постанови розглянуть у четвер.

У Раді домовилися призначити перевибори в Кривому Розі
Фото: www.0564.ua

Рада коаліції у Верховній Раді домовилася, що в четвер буде винесено на розгляд парламенту питання про призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Про це Українські Новини повідомила заступник голови парламенту Оксана Сироїд.

"Є згода, є рішення ради коаліції. Зараз ми завершуємо підготовку проекту постанови, і сьогодні до обіду ми зможемо проголосувати", - сказала вона.

За словами Сироїд, орієнтовно вибори призначать на 27 березня 2016 року.

Нагадаємо, 9 грудня тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради з розслідування фальсифікацій на виборах у Кривому Розі встановила наявність порушень під час другого туру виборів міського голови і рекомендувала призначити перевибори. 7 грудня Криворізький міськвиборчком прийняв звернення до Верховної Ради з проханням призначити нові вибори в місті.

На виборах мера Кривого Рогу виборчком визнав переможцем Юрія Вілкула з результатом 89 209 виборців. Другим став кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог із відривом 752 голоси. 18 листопада Вілкул навіть заступив на посаду мера. Однак Милобог поразки не визнав, заявив про фальсифікації і звернувся до суду. Його позов про перерахунок голосів на низці дільниць 30 листопада задовольнив апеляційний суд. Втім, перерахунок досі не почався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram