ГоловнаПолітика

Боєць "Альфи" загинув під час затримання російських диверсантів у Києві (оновлено)

СБУ штурмувала квартиру на Оболоні.

СБУ пізно ввечері 9 грудня провела спецоперацію з припинення діяльності диверсійно-розвідувальної групи, що діяла в кількох містах України, у тому числі в Києві.

Про це повідомляє сайт спецслужби.

Оновлення. У Києві та Харкові затримано сімох диверсантів - трьох росіян і чотирьох українців. Восьмого члена ДРГ, її керівника, було вбито, повідомили пізніше на брифінгу представники СБУ. Це сталося під час штурму квартири в Оболонському районі Києва по вулиці Лайоша Гавро, 1-А. У цій квартирі разом із ватажком перебували його семирічний син і два члени ДРГ.

Силовики спробували евакуювати дитину, ватажок ДРГ відкрив вогонь і поранив двох співробітників спецпідрозділу "Альфа". Один з поранених пізніше помер - поранення в голову, другий у стабільному стані. Загиблий "альфівець" раніше воював в АТО, був удостоєний нагород. У СБУ додали, що керівник ДРГ неодноразово бував у Росії, використовував три паспорти. Двох членів ДРГ, які були з ним у квартирі, затримано.

Ще в одній квартирі в Києві затримали трьох громадян РФ і, судячи з усього, ще одного українця. Там знайшли 23 саморобні вибухові пристрої, гранатомет, гранати, автомати, патрони.

Крім того, в Харкові затримали ще одного члена ДРГ. Він 6 грудня заклав біля будівлі Київського суду міста Харкова вибуховий пристрій, детонувати який завадили спецслужби.

У СБУ заявили, що ДРГ планувала кілька терактів у Києві, проте відмовилися повідомити деталі, пославшись на те, що активна фаза операції ще триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram