ГоловнаПолітика

Петренко назвав головні кроки Мін'юсту у боротьбі з корупцією

Міністр оголосив онлайн-сервіси безпрецедентним кроком

Петренко назвав головні кроки Мін'юсту у боротьбі з корупцією
Фото: www.dyvys.in

Міністр юстиції Павло Петренко вважає, що Україна тепер має привід відзначати Міжнародний день боротьби з корупцією, який припадає на 9 грудня. Про це він написав у колонці на сайті Мін'юсту.

Міністр зазначив, що минула влада лише імітувала боротьбу з корупцією, тоді як новий уряд і його міністерство зокрема дійсно зайнялися цією роботою.

"Протягом 2014-2015 років Мін'юст розробив десятки законів, спрямованих саме на боротьбу з корупцією, у тому числі зміни до законодавства про арешт корумпованих чиновників і конфіскації їхнього майна, величезний антикорупційний пакет законів, який забезпечує створення нових органів реальної боротьби з корупціонерами, закони, які забезпечили відкриття реєстрів, демонополізацію і децентралізацію державних послуг", - повідомив Петренко.

"Цим наша боротьба з корупцією не обмежилася. У 2015 році команда Мін'юсту зробила безпрецедентний для українських держустанов крок - кинула виклик побутовій корупції, яка зачіпає життєві інтереси кожного українця. Введено кілька електронних онлайн-сервісів, адже корупції немає там, де немає контакту з чиновником - комп'ютер хабара не просить. Від початку року онлайн-сервісами скористалися понад 2 млн українців для приватних потреб і бізнесу", - зазначив Петренко.

Нагадаємо, що цього тижня всі міністерства звітують про свою діяльність за рік. З 12 грудня Кабінет Міністрів втрачає імунітет від відставки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram