ГоловнаПолітика

Янукович вирішив, що Обама назвав "маріонеткою Путіна" не його, а Ющенка

Екс-президент прокоментував інтерв'ю президента США

Янукович вирішив, що Обама назвав "маріонеткою Путіна" не його, а Ющенка
Фото: пресс-служба президента

Екс-президент-утікач Віктор Янукович прокоментував слова президента США Барака Обами, який назвав його "корумпованою маріонеткою Путіна" в одному зі своїх інтерв'ю.

На думку екс-президента, Обама сказав ці слова не про нього, а про Віктора Ющенка, який саме був головою Української держави, повідомляє РИА Новости.

"По-перше, я не впевнений, що це він говорив про мене. У його промові йшлося про роки, коли він тільки став президентом - у ті роки в Україні президентом був Віктор Ющенко... Якщо все ж припустити, що мова йшла про мене, то... ми зустрічалися з Обамою кілька разів, і під час наших зустрічей він жодного разу не порушував питання про мою залежність від Росії чи питання корупції в Україні", - заявив Янукович.

Він також заявив, що зараз іноземці почали відігравати більшу роль у політиці України, ніж за років його президентства.

"Хто міг уявити собі в той час, наприклад, що міністр закордонних справ Лавров (голова МЗС РФ, - ред.) приїде в парламент і почне український парламент вчити, які приймати закони, як це, наприклад, робить Нуланд? Або, наприклад, приїде прем'єр-міністр Медведєв і очолить засідання уряду в Україні, так як це робив Байден? Або, наприклад, я почав би призначати в Україні міністрів Путіна, його представників? Можна собі це було уявити чи ні?! Я намагався дуже прагматично працювати з усіма країнами. Звичайно, я приділяв дуже багато уваги нашим стратегічним партнерам. І серед таких стратегічних партнерів була Росія", - заявив Янукович.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін напередодні своєї промови на Генасамблеї ООН звинуватив США у скиненні Януковича. Зі свого боку Обама у своєму інтерв'ю назвав Януковича "маріонеткою Путіна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram