ГоловнаПолітика

Сурков із 6 березня 2014 року є персоною нон ґрата в Україні

Помічникові президента РФ заборонено в'їзд у країну.

Сурков із 6 березня 2014 року є персоною нон ґрата в Україні
Владислав Сурков (слева)
Фото: www.itogi.ru

Служба безпеки України 6 березня 2014 року заборонила в'їзд у країну помічникові президента Росії Владиславу Суркову, якого підозрюють у причетності до розстрілів активістів Євромайдану.

Про це йдеться в офіційній відповіді СБУ на запит сайту "Апостроф".

"Службою безпеки України за дії, які були спрямовані на підрив територіальної цілісності і недоторканності України, з 6 березня 2014 року заборонено в'їзд у нашу країну помічникові президента РФ Суркову Владиславу Юрійовичу", - йдеться у відповіді.

Докладно про роль Суркова в розгоні Майдану, у відмові від УА з ЄС і анексії Криму читайте в матеріалі LB.ua Владислав Сурков. Український слід.

Фото: apostrophe.com.ua

Нагадаємо, Сурков і російські силовики під його керівництвом регулярно відвідували Київ, Донецьк і Крим протягом 2013-2014 років. Офіційно візит російських силовиків оформлявся як "відрядження співробітників ФСБ у дружню СБУ".

У травні екс-голова СБУ Наливайченко заявив, що відомство направило матеріали про Суркова в Генпрокуратуру. Однак 16 жовтня генпрокурор Віктор Шокін заявив, що ГПУ не отримувала цих матеріалів.

На початку листопада координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук заявив, що в Росії вирішили змінити кремлівського керівника "проекту Новоросія". За його даними, курирувати "ДНР" і "ЛНР" у Росії замість Суркова доручено заступникові голови уряду РФ Дмитру Козаку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram