ГоловнаПолітика

"Нормандська четвірка" може продовжити мінські угоди

Таку заяву можуть зробити протягом наступних днів або тижнів.

"Нормандська четвірка" може продовжити мінські угоди
Фото: @STsegolko

Країни "нормандської четвірки" можуть найближчим часом виступити із заявою про продовження термінів виконання мінських угод.

Про це заявив Уповноважений з питань України при Міністерстві закордонних справ Німеччини Йоганнес Реґенбрехт у рамках дискусійного клубу фонду "Відкрий Україну", пише УНІАН.

Говорячи про мінських угодах від лютого, Реґенбрехт нагадав, що відповідно до термінамів, угоди мають бути виконані до 31 грудня 2015 року. Він додав, що 2 жовтня лідери "нормандської четвірки" в Парижі провели зустріч, на якій, зокрема, було досягнуто домовленості про тримісячний термін підготовки до виборів з часу прийняття спеціального закону про проведення місцевих виборів в окремих районах Донбасу до самого дня проведення голосування.

Представник МЗС ФРН вказав на необхідність проведення роботи з питання модальностей проведення виборів на Донбасі, над якими роботу вже розпочато за участю координатора ОБСЄ П'єра Мореля в робочій групі з політичних питань Тристоронньої контактної групи. Він заявив, що робота в контактній групі непроста, тому може знадобитися додатковий час.

"Ніхто не погоджується, що зусилля (щодо виконання мінських угод) потрібно продовжити в новому році", - сказав Реґенбрехт.

"Може бути прийнято заяву "нормандського формату", яку може бути зроблено протягом наступних днів або тижнів. У ній ми можемо визначити, що більше часу потрібно для впровадження Мінська", - підкреслив Реґенбрехт.

Він назвав можливе ухвалення такої заяви важливим кроком, оскільки згідно із заявою Європейської комісії з березня цього року введені санкції проти Росії прив'язані до повного виконання Мінських угод.

"Поки мінську угоду не буде повністю виконано, санкції будуть продовжені", - пояснив Реґенбрехт.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що зустріч міністрів закордонних справ у "нормандському форматі" заплановано на першу половину грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram