ГоловнаПолітика

Іслямов назвав тиск Заходу причиною поступок в енергоблокаді Криму

Кримські татари домагатимуться, щоб парламент заборонив постачання.

Іслямов назвав тиск Заходу причиною поступок в енергоблокаді Криму
Ленур Ислямов
Фото: krymr.com

Координатор блокади Криму Ленур Іслямов заявив, що однією з причин, через яку кримські татари дозволили включити лінію електропередачі "Каховська-Титан", став тиск Заходу.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 Україна".

Ще однією причиною Іслямов назвав турботу про простих жителів Криму.

"Ми допустили ремонтників за рішенням лідера Меджлісу. Зібрали всіх своїх активістів, пояснили, що відбувається в Києві, якого тиску зазнають Мустафа Джемілєв і Чубаров з боку наших зовнішніх партнерів. Був серйозний тиск, тому що ми, як активісти, провокуємо гуманітарну катастрофу в Криму. Зараз лінія працює. Ми не мали йти таким шляхом і допускати того, щоб прості люди мучилися в Криму, бо страждають також лікарні, дитячі садки та інше. Мустафа погодився, і ми включаємо одну гілку, яку вибрала сама влада, вони вибрали гілку "Титан", ми дали доступ до неї без наших вимог щодо звільнення політв'язнів", - сказав він.

Учасники блокади мають намір домагатися, щоб угоду про постачання електрики в Крим не було продовжено на 2016 рік.

"Сьогодні Рефат (Чубаров, - ред.) вніс до парламенту проект про повне припинення будь-якого постачання електроенергії до Криму. Якщо завтра депутати не проголосують, ми почекаємо 15 днів і будемо тоді блокувати тих депутатів, які не підтримуватимуть це", - заявив координатор блокади.

Нагадаємо, бригади "Укренерго" увечері в понеділок завершили роботи з підключення лінії електропередачі 220 кВ "Каховська-Титан" до енергосистеми України. Подачу електроенергії очікують протягом доби.

"Глава" Криму Сергій Аксьонов у понеділок заявив, що Крим вирішив відмовитися від постачання електроенергії з України. Це при тому, що енергоміст з Кубані у Крим не розв’язав  проблеми півострова з енергозабезпеченням.  Потужності, яка надходить, не вистачає, щоб повністю забезпечити потреби Криму в електроенергії. На півострові й далі відключають світло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram