ГоловнаПолітика

Яценюк попросив ЄС заблокувати будівництво "Північного потоку-2"

"Цей проект не відповідає ні інтересам Євросоюзу, ні України"

Яценюк попросив ЄС заблокувати будівництво "Північного потоку-2"
Фото: yes-ukraine.org

Україна звернулася до європейських партнерів з проханням заблокувати будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк за підсумками засідання Ради асоціації України та ЄС, інформує РБК-Україна.

"Ми звертаємося до наших європейських партнерів з тим, щоб проект Нордстрім-2 пройшов найжорсткішу перевірку, і вважаємо, що цей проект слід заблокувати, оскільки цей проект не відповідає інтересам ні Європейського Союзу, ні України", - сказав Яценюк.

"Північний потік-2" позбавляє не тільки Україну, Словаччину та Польщу мільярдів доларів доходів, а й Європейський Союз реальної конкуренції на енергетичному ринку, збільшуючи монополію російського "Газпрому", - додав прем'єр.

Також Яценюк висловив переконання, що європейські партнери розглядатимуть будь-які енергетичні проекти виключно з погляду Третього енергетичного пакета.

Нагадаємо, "Північний потік-2" - проект будівництва газопроводу потужністю 55 млрд кубометрів з Росії до Німеччини через Балтійське море. Передбачається, що маршрут дном моря, а також точка входу в газотранспортну систему Німеччини в Грайфсвальді будуть ті самі, що й у першого Nord Stream, запущеного у 2011 році.

Раніше 10 країн ЄС висловилися проти будівництва "Північного потоку-2".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram