ГоловнаПолітика

ТСК щодо виборів у Кривому Розі знову не зібрала кворуму

Прийшли шість із 12 членів комісії.

ТСК щодо виборів у Кривому Розі знову не зібрала кворуму
Члены комиссии, которые пришли на заседание
Фото: facebook.com/IegorSoboliev

Засідання Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради щодо виборів мера Кривого Рогу вдруге поспіль не відбулося через відсутність кворуму.

Як повідомив у своєму фейсбуці нардеп Єгор Соболєв, у суботу в призначений час прийшли голова комісії Леонід Ємець ("Народний Фронт"), його заступник Павло Костенко (НФ), члени Сергій Висоцький (НФ), Ігор Луценко ("Батьківщина"), Юрій Левченко ("Свобода") і Олександр Черненко ("Блок Петра Порошенка").

Решта шість із 12 членів комісії не з'явилися.

Це Костянтин Усов (БПП, повідомив комісії, що мусить залишатися в Кривому Розі через вибори керівництва районних рад); Сергій Алексєєв (БПП, повідомив, що мусить бути в Ужгороді); Олег Купрієнко (Радикальна партія, не повідомив комісії причину відсутності); Євген Рибчинський ("Воля Народу", повідомив, що завершує лікування, може працювати з неділі); Андрій Шипко ("Відродження", не повідомив причину відсутності); Костянтин Павлов ("Опоблок», не повідомив причину відсутності).

"Наскільки я зрозумів, члени комісії, які приходять на засідання разом з головою Леонідом Ємцем, вже переконалися у відвертих порушеннях на виборах мера Кривого Рогу, які спотворили результати виборів. І їм просто перешкоджають ухвалити офіційне рішення", - вважає Соболєв.

Нагадаємо, в п'ятницю засідання ТСК щодо виборів у Кривому Розі теж не відбулося через відсутність кворуму. На ньому комісія мала затвердити свій висновок про те, чи були фальсифікації на виборах мера міста.

На виборах мера Кривого Рогу виборчком визнав переможцем Юрія Вілкула з результатом 89 209 виборців. Другим став кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог з відривом 752 голоси. 18 листопада Вілкул навіть вступив на посаду мера. Однак Милобог поразку не визнав, заявив про фальсифікації і звернувся до суду. Його позов про перерахунок голосів на низці дільниць 30 листопада задовольнив апеляційний суд. Перерахунок голосів поки що не почався через різні зволікання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram