ГоловнаПолітика

Міноборони купило для військових 1300 квартир у 2015 році

250 млн гривень черговики отримають на руки.

Міноборони купило для військових 1300 квартир у 2015 році
Фото: www.dyvys.in

Міністерство оборони протягом 2015 року профінансувало купівлю 1300 квартир для військовослужбовців, учасників антитерористичної операції і родичів загиблих військових.

Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак журналістам в суботу у Василькові Київської області, де разом з Президентом Петром Порошенком вручав ордери на житло для військовослужбовців.

На 2015 рік на закупівлю квартир для військових було виділено мільярд гривень. Частину коштів, які не встигли освоїти, а це 250 млн грн, військові отримають грошима як компенсацію.

Міністр зазначив, що квартири отримують військовослужбовці, учасники АТО, сім'ї загиблих, "але більшість, звичайно ж, - учасники АТО. Це десь 70% усіх квартир, тобто 30% квартир отримують ті, хто в черзі, решта - учасники операції".

Порошенко у свою чергу пообіцяв, що систему забезпечення житлом військових буде реформовано.

"Цього року ми зробили все, щоб знайти ресурси для закупівлі або будівництва понад 1 тис. квартир для військовослужбовців. Крім того, більш ніж 200 сімей-черговиків отримають фінансовий ресурс, який дозволить забезпечити компенсацію для отримання житла. Зрозуміло, що на тлі 40 тис. безквартирних військовослужбовців та військових пенсіонерів темпи забезпечення надзвичайно малі. Ми реформуємо систему забезпечення житлом військових, щоб значно прискорити отримання житла. Необхідно оперативно шукати шляхи розв’язання житлової проблеми, щоб вона не розтягувалася на десятиліття", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram