ГоловнаПолітика

Росія намагається спровокувати нові хвилі біженців до Європи, - Порошенко

Путін своїми діями в Сирії хоче ще більше дестабілізувати ситуацію, вважає Президент.

Росія намагається спровокувати нові хвилі біженців до Європи, - Порошенко
Фото: www.president.gov.ua

Росія військовою присутністю в Сирії прагне ще більше дестабілізувати ситуацію і спровокувати нові хвилі біженців, щоб послабити Європу.

Про це Президент України Петро Порошенко повідомив в інтерв'ю виданню Le Figaro.

«Сьогодні в Україні ми боремося за європейські цінності - за свободу і демократію, а також за безпеку всього європейського континенту», - заявив він.

Порошенко нагадав, що в 1994 році Україна погодилася відмовитися від свого ядерного арсеналу, третього за величиною у світі, в обмін на гарантії безпеки з боку США, Франції, Великобританії та Росії.

«Анексія Криму розбила вщент всю структуру європейської безпеки. Вперше постійний член Ради Безпеки ООН Росія відкрито атакувала свого сусіда. Тому наслідки російського втручання в Сирії стосуються не лише України. Вони мають глобальний характер", - вважає Порошенко.

«Чого президент РФ Володимир Путін прагне в Сирії: насамперед іще більше дестабілізувати ситуацію і спровокувати нові хвилі біженців, щоб послабити Європу. Як зупинити це? Зберігши єдність Європейського Союзу. Для того, щоб боротися проти Ісламської держави і проти Путіна, для гарантування безпеки на континенті, Європа повинна бути єдиною і сильною», - сказав Президент.

Нагадаємо, Порошенко також заявив, що, всупереч мінським угодам, на сході України все ще перебувають від семи до дев'яти тисяч російських солдатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram