ГоловнаПолітика

Суд відхилив позов про повернення скарг кандидата в мери Кривого Рогу Милобога

Скарги до виборчкомів було подано тільки після оголошення результатів виборів.

Суд відхилив позов про повернення скарг кандидата в мери Кривого Рогу Милобога
Юрий Милобог
Фото: www.radiosvoboda.org

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд у п'ятницю відхилив позов про повернення скарг кандидата в мери Кривого Рогу (Дніпропетровська область) від партії "Об'єднання "Самопоміч" Юрія Милобога про невизнання результатів виборів.

Про це сказано в рішенні суду.

Рішенням обумовлюється, що територіальна міська виборча комісія незаконно розпустила районні комісії.

Зазначено, що скарги до виборчих комісій Милобогом було подано тільки після оголошення результатів виборів.

"Ми попросили врахувати суд, що ці скарги подавалися тими, хто не мав ніякого стосунку до спецдільниць і просто не міг там перебувати. Наприклад, скарги від прихильників Милобога щодо спецдільниці в перинатальному центрі Кривого Рогу подано чоловіками, які там точно не могли перебувати. Аналогічно було в протитуберкульозному диспансері. Це закритий лікувальний заклад, в який звичайна людина з вулиці не потрапить... Це була просто імітація скарг, щоб затягнути виборчий процес. Крім того, скарги складено не належним чином - без зазначення даних людей, які подавали скарги", - заявив представник Дзержинського районного виборчкому в Кривому Розі Антон Борисенко.

За його словами, суду було надано вичерпну інформацію, що демонструє, що скарги були лише приводом, щоб затягнути виборчий процес.

Нагадаємо, апеляційний суд відхилив позов про невизнання результатів виборів.

Чинний мер Кривого Рогу Юрій Вілкул (партія "Опозиційний блок") набирає 50,12%, Милобог - 49,79% на виборах мера Кривого Рогу відповідно до підрахунку 100% голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram