ГоловнаПолітика

Опоблок у Лисичанську блокує рішення стосовно Росії і терористів ДНР-ЛНР

Міськрада не захотіла визнавати Росію агресором

Опоблок у Лисичанську блокує рішення стосовно Росії і терористів ДНР-ЛНР
Фото: www.facebook.com/rodion.shovkoshytnyi

Депутати Опозиційного блоку в Лисичанській міськраді відмовилися визнати Росію країною-агресором, а "ДНР-ЛНР" - терористичними організаціями.

Про це розповів один із депутатів міськради, повідомляє ЛІГА.net.

Місцеві депутати від БПП запропонували проголосувати проект, який передбачав визнання Росії країною-агресором. Через це депутати Опоблоку пішли на 10-хвилинну технічну перерву. Після невеликої наради вони повернулися з обґрунтуванням свого рішення на чотирьох сторінках.

"Вони запевняли інших у некомпетенції місцевих органів самоврядування ухвалювати такі рішення. Замість цього запропонували визнати незаконними всі воєнізовані формування, що не входять до складу ЗСУ та МВС. Представники "Правого сектору", присутні в залі, негативно відреагували на це рішення. Почалася перепалка, під час якої депутати від демократичних сил покинули засідання", - розповів один з депутатів.

Депутат від "БПП Солідарність" Віталій Шведов після сесії заявив, що дві третини депутатів Лисичанська - це сепаратисти.

"Після першої сесії Опоблок говорив, що ми неконструктивні, і про те, що треба працювати. Демократичні сили в кількості 12 депутатів, фракції "Солідарність", Радикальної партії, "Самопоміч" спробували вести діалог і взяли участь у роботі комісій", - зазначив Шведов.

Зазначимо, що за результатами місцевих виборів у міськраду Лисичанська від Опозиційного блоку пройшли 24 депутати (66,7%); БПП "Солідарність" - шість (16,7%); "Самопоміч" - три (8,3%); від Радикальної партії - три депутати (8,3%).

Нагадаємо, 27 січня Верховна Рада України офіційно визнала Росію країною-агресором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram