ГоловнаПолітика

Миколаївський депутат-комуніст відмовився вставати під гімн України

Місцева влада пригрозила забрати у нього мандат

Миколаївський депутат-комуніст відмовився вставати під гімн України
Фото: podrobnosti.mk.ua

Депутат Миколаївської обласної ради Микола Скорий, обраний від партії "Нова держава" (колишня КПУ), відмовився вставати, коли в сесійній залі заграв гімн України.

Це сталося під час закриття сесії новообраної Миколаївської обласної ради у четвер, 3 грудня, пише "Преступности.НЕТ".

Це помітив перший віце-губернатор Миколаївської області Микола Романчук, який звернув на цей факт увагу депутатів. "У нас у залі сепаратисти?" - сказав він. У відповідь на це Скорий заявив, що це - "його принципова позиція". "Коли перестанете стріляти, руки кров'ю обливати - ось тоді я попереду вас встану. 25 років подивіться, що коїться", - заявив депутат.

Романчук заявив, що така поведінка є неприпустимою і людину, яка дозволила собі це, слід позбавити депутатського мандата, пишуть "Подробности Николаева". "За таке відверту неповагу до України, до держави, що довірила тобі представляти інтереси громади в обласній раді, за це Скорого однозначно треба виключити з депутатів, чим ми і займемося", - заявив Микола Романчук.

На вчорашньому засіданні в Миколаївській обласній раді обрали голову. Ним стала представник БПП Вікторія Москаленко. За Москаленко віддали голос 40 депутатів, 13 підтримали кандидатуру Невінчаного, а ще 5 депутатів проголосували проти всіх.

Нагадаємо, 24 липня 2015 року Мін'юст заборонив Комуністичній партії брати участь у місцевих виборах. У зв'язку з цим комуністи пішли на вибори від партії "Нова держава".

9 квітня 2015 року Верховна Рада ухвалила законопроект №2558, яким засуджується діяльність комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, а також вводиться заборона на публічне використання і пропаганду їхньої символіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram