ГоловнаПолітика

Японія виділила Україні $300 млн

Кошти підуть на дерегуляцію

Японія виділила Україні $300 млн

Японія виділила Україні 300 млн доларів кредиту макрофінансової допомоги.

"Кредит, який ми сьогодні підписали, має на меті підвищення ефективності та прозорості державного сектору, дерегуляцію, поліпшення умов ведення бізнесу та в цілому посилення фінансової сфери нашої країни", - сказала на церемонії підписання угоди міністр фінансів України Наталя Яресько. На церемонії були присутні також посол Японії в Україні Шигекі Сумі, віце-президент Японського агентства міжнародного співробітництва Кенічі Таміоші та прем'єр Арсеній Яценюк.

"Надання цього кредиту стало можливим завдяки тому, що Україна вже запровадила низку структурних реформ в рамках оздоровлення фінансового сектору та зміцнення правої та інституційної основ функціонування банківської системи. Зокрема, мова йде про створення Україною ради фінансової стабільності, ухвалення розробленого Мінфіном закону про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, який значно посилив захист вкладів громадян, проведення об'єктивного обстеження банківського ринку і докапіталізацію або виведення з ринку банків у разі їхньої неплатоспроможності, що сприяло оздоровленню банківської системи, ухваленню рішень щодо посилення контролю пов'язаних з банком осіб", - додала Яресько.

"Сам факт підписання сьогоднішньої угоди є свідченням того, що Україна дійсно демонструє реальні результати реформ", - резюмувала вона.

Пільговий період для кредиту - 6 років. Кошти виділено на 20 років

під ставку LIBOR+0,5. Яценюк уточнив, що це менш ніж 1% на рік.

Шигекі Сумі у своєму виступі нагадав, що минулого року Японія надала Україні 100 млн доларів бюджетної підтримки, таким чином, сума коштів, виділених країною, сягнула 400 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram