ГоловнаПолітика

Яценюка запросили на авіаносець США Harry S. Truman

На борту авіаносця також буде присутня делегація з Німеччини

Яценюка запросили на авіаносець США Harry S. Truman
Авианосец Harry S. Truman
Фото: wikipedia.org

Сполучені Штати Америки запросили прем'єр-міністра Арсенія Яценюка відвідати 3 грудня авіаносець Harry S. Truman, який знаходиться біля узбережжя Італії в Середземному морі.

"Я хотів би запросити Вас відвідати авіаносець США USS Harry S. Truman (CVN 71), який знаходитиметься в Середземному морі в околицях Сігонелли, Італія", - звернувся посол США Джеффрі Пайєтт до прем'єр-міністра в ноті посольства.

У запрошенні зазначається, що Яценюк полетить з Києва до Сігонелли на спеціальному американському військовому літаку. Поїздка розрахована на 1 день. Прем'єр зможе оглянути авіаносець і отримати інформацію про його можливості. Також на борту авіаносця буде присутня делегація з Німеччини.

Разом з Яценюком запросили відвідати авіаносець міністра оборони Степана Полторака, міністра закордонних справ Павла Клімкіна і заступників голови Адміністрації президента Костянтина Єлісєєва та Андрій Таранов.

Сігонелла - італійська авіабаза на Сицилії, де розташовуються американські Військово-морський флот і Військово-повітряні сили. Делегація з України вже відвідувала американський авіаносець в травні 2007 року. Тоді на авіаносець "Дуайт Ейзенхауер", який також стояв поблизу Сігонелли, прибула група депутатів Ради і військових експертів. Вони пробули на борту 5 годин та ознайомилися з роботою екіпажу і можливостями авіаносця.

США проводять ознайомчі візити на свої авіаносці в рамках політики відкритості з метою поліпшити розуміння можливостей свого ВМФ.

Нагадаємо, на початку вересня Яценюк відвідав український фрегат "Сагайдачний" і американський крейсер Donald Cook в рамках відкриття морських навчань "Сі Бриз - 2015".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram