ГоловнаПолітика

ФСБ прийшла з обшуком до голови Судакського меджлісу

Влада Криму пригрозила вогнем на ураження в разі морської блокади.

ФСБ прийшла з обшуком до голови Судакського меджлісу

Вранці в середу працівники ФСБ Криму прийшли з обшуком додому до голови Судакського регіонального меджлісу Ільвера Аметова, написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у своєму фейсбуці.

Кримські татари, які організували енергоблокаду півострова, називають умовою подачі електроенергії в Крим відремонтованою напередодні ЛЕП 220 кВ "Каховська-Титан" звільнення кількох своїх товаришів, затриманих окупаційною владою.

Втім Росія ігнорує цю вимогу. Навпаки, в понеділок, 30 листопада, відбулися обшуки в керівників Кіровського та Радянського регіональних меджлісів кримських татар.

Раніше координатор громадянської акції блокади Криму Ленур Іслямов заявив, що після припинення поставок товарів, продуктів і електрики в Крим із материкової України буде «морська блокада» півострова, в тому числі в районі Керченської переправи, яка зараз є основною транспортною артерією, що з'єднує Крим із Краснодарським краєм Російської Федерації.

Після цього в уряді Криму заявили, що в разі такої спроби активістів російські прикордонники "відкриють вогонь на ураження".

Зокрема "перший віце-прем'єр уряду Криму" Михайло Шеремет сказав, що всі стратегічні об'єкти Криму, зокрема Керченську поромну переправу, взято під охорону. Інший віце-прем'єр "кримського уряду" Руслан Бальбек заявив, що "морська блокада" Криму закінчиться зустріччю з російськими кораблями, повідомляє "Крым. Реалии".

"Морська блокада закінчиться з першою зустріччю з прикордонними кораблями Російської Федерації. Російські прикордонники не церемоняться з порушниками і за потреби відразу відкриють вогонь на ураження", - сказав Бальбек.

22 листопада через підрив електроопор у Херсонській області в анексований Росією Крим перестала надходити електроенергія з материкової частини України. На півострові оголосили режим надзвичайної ситуації. Крим забезпечують електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації та дизельними генераторами, завезеними з Росії, але цих потужностей не вистачає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram