ГоловнаПолітика

Холодницький анонсував зарплату антикорупційних прокурорів у розмірі 30 тис. грн

Неможливо боротися з корупцією із зарплатою 100 або 200 доларів, вважає новий заступник генпрокурора.

Холодницький анонсував зарплату антикорупційних прокурорів у розмірі 30 тис. грн
Фото: Макс Требухов

Посадовий оклад співробітників антикорупційної прокуратури становитиме близько 30 тисяч гривень.

Про це на брифінгу повідомив заступник генпрокурора України - керівник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає РБК-Україна.

"Що стосується заробітної плати співробітників Антикорупційної прокуратури, то за законодавством посадовий оклад прокурора антикорупційної прокуратури має бути не меншим від посадового окладу керівника відділу центрального апарату Національного антикорупційного бюро. Тобто в середньому це становить близько 30 тис. грн", - повідомив він.

Холодницький вважає, що неможливо боротися з корупцією із зарплатою 100 або 200 доларів.

"Але питання фінансування досі залишається відкритим, оскільки ті кошти, які необхідні загалом для функціонування органів прокуратури, і ті, які нам пропонують у бюджеті, не збігаються", - зазначив він.

Також Холодницький повідомив, що Антикорупційна прокуратура запрацює у повному обсязі після повного формування штату її співробітників, однак не зміг назвати певні терміни.

Холодницький також зазначив, що має намір звернутися до комісії, яка призначає співробітників Антикорупційної прокуратури, щоб прискорити цей процес.

Нагадаємо, Антикорупційна прокуратура працюватиме у парі з Національним антикорупційним бюро. Разом вони повинні боротися з корупцією у вищих ешелонах влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram