ГоловнаПолітика

У Маріуполі і Красноармійську голосували примусово через підприємства, - Жебрівський

Жителі регіону занадто залежні від своїх підприємств, зазначив губернатор.

У Маріуполі і Красноармійську голосували примусово через підприємства, - Жебрівський
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Результати виборів у Маріуполі і Красноармеіську вирішив адміністративно-економічний ресурс.

Про це заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у Facebook.

"Кілька слів про результати виборів у Маріуполі і Красноармійську. Боюся, Україні ще довго будуть даватися взнаки їх наслідки. Сталося те, про що я казав. Якщо раніше на Донбасі все вирішував адміністративний ресурс, то тепер адміністративно-економічний. Фактично голосування йшло через підприємства, все йшло з примусу", - написав губернатор.

За його словами, жителі регіону занадто залежні від своїх підприємств.

"Я, можливо, неприємні речі скажу донеччанам. Приказка "Донбас ніхто не поставить на коліна" занадто перебільшена. Більшість трудяг ніколи з колін навіть не піднімалися. Вони абсолютно залежні від роботодавця, і в цьому проблема. Чи буде майбутнє у регіону, залежить від демонополізації місцевої економіки", - вважає голова Донецької ВЦА.

Жебрівський підкреслив, що міські голови мають бути партнерами державної влади та партнерами міжнародних організацій з відновлення Донбасу.

Нагадаємо, 25 жовтня, в день чергових місцевих виборів, голосування в Маріуполі і Красноармійську не відбулося через те, що міська виборча комісія відмовилася передавати бюлетені дільничним комісіям. Рада призначила повторне голосування, яке відбулося 29 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram