ГоловнаПолітика

58 родин бійців АТО отримали квартири в Дніпропетровській області, - Резніченко

Житло купують родичам загиблих і бійцям, які отримали інвалідність.

58 родин бійців АТО отримали квартири в Дніпропетровській області, - Резніченко
Фото: adm.dp.ua

Цього року 58 родин бійців АТО отримали квартири у Дніпропетровській області, ще 18 стануть новоселами до кінця року. Про це повідомив голова області Валентин Резніченко.

На житло для атошників за дорученням президента України Петра Порошенка держбюджет цього року виділив Дніпропетровській області 42 млн грн. На ці кошти квартирами забезпечують сім'ї, які втратили близьку людину під час бойових дій на Донбасі, і бійців з I і II групами інвалідності. Облдержадміністрація вже купила 58 квартир, залишилося - 18.

"Сім'ї бійців АТО щотижня стають власниками житла. Його ретельно підбирають, враховуючи побажання майбутніх новоселів. Для нас головне, щоб хлопцям і їхнім рідним було комфортно, щоб вони були задоволені. Інакше й бути не може. Бійці не пошкодували здоров'я і життя за мир на Дніпропетровщині, тепер наш обов'язок - піклуватися про них і їхні сім'ї", - сказав Резніченко.

Житло купують і за рахунок місцевих бюджетів - цього року вручили ключі від 12 квартир. 20 квартир придбала військовослужбовцям Федерація футболу України. Усього до кінця 2015 року власне житло отримають близько 100 сімей учасників АТО.

Нагадаємо, на початку жовтня Мінсоцполітики повідомило, що в рамках бюджетної програми на придбання квартир сім'ям загиблих учасників АТО (633 квартири) виділено 300 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram