ГоловнаПолітика

Насіров взяв німецького професора у радники з питань митниці

Професор Геллерт почне роботу в Україні з січня 2016 року.

Насіров взяв німецького професора у радники з питань митниці
Фото: www.petrikiv-rn.dp.gov.ua

Експерта Митної служби Німеччини, професора митного права Лотара Геллерта призначено радником голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

Про це повідомляє офіційний сайт ДФС.

Геллерт консультуватиме главу ДФС з питань реформування митного напрямку відомства, а також з окремих питань: управління ризиками, митна вартість та митний пост аудит контроль.

"Останні кілька місяців ми плідно співпрацюємо з митною службою Німеччини. І я радий, що нам вдалося домовитися про залучення до процесу реформування української митниці дуже досвідченого фахівця, професора Геллерта", - зазначив Насіров.

Професор Лотар Геллерт має більш ніж 15-річний досвід роботи в Митному департаменті Міністерства фінансів Німеччини, де, зокрема, займався питаннями митного законодавства. Як експерт працював у Єврокомісії. У 2005-2007 - в Офісі боротьби з шахрайством (OLAF). У 2009-2011 роках - в Департаменті податкових і митних питань (TAXUD), де відповідав за взаємну адміністративну допомогу між країнами-членами ЄС у митній сфері, питання митного боргу і гарантій, а також брав участь у розробці Імплементаційного регламенту за модернізованим Митним кодексом ЄС.

З серпня 2011 року викладає в Урядовому університеті адміністративних наук у Мюнстері.

В Україні він почне роботу з січня 2016 року.

Нагадаємо, у червні Насіров призначив своїм радником Геннадія Романенка, який є родичем голови митниці за часів екс-президента Януковича Ігоря Калєтніка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram